Workshop Kerstman

Niet voor commercieel gebruik!

 

Zo maak je een kerstman

van Krimpie Dinkie

 

 

tekening is 5 cm. breed en 9 cm. hoog

 

Benodigdheden:

keukenoven (geen magnetron)

Krimpie Dinkie

potlood

kleurpotloden

gewone schaar

tegeltje

aluminiumfolie

kopspeld

gatentang

klosje goud/zilverkleurig draad

punttangetje

gummetje

lijm

garen

kraaltje

 

 

 

 

 

 

 

 

Werkbeschrijving:

  • Trek het patroon over op Krimpie Dinkie met een gewoon potlood. Als je het voor een raam houdt met daglicht, kun je alle lijntjes goed zien.

 

  • Knip alle onderdelen uit met een gewoon schaartje

 

  • Gum alle lijntjes nu uit. De binnenste ook een beetje.

 

  • Kleur alle onderdelen naar eigen smaak in met kleurpotlood.

 

  • Maak er nu gaatjes in op de + met het kleinste gat van de gatentang.

 

  • Bekleed een tegeltje met aluminiumfolie en leg dit in de oven. Verwarm de oven 10 minuten voor op 150 graden. Dit mag je niet overslaan anders krimpt het niet mooi! Leg nu de onderdelen in de oven. Let nu op! Eerst krult het om, dan wordt het weer recht. Dit duurt ongeveer drie minuten dan moet het de oven uit! Zijn er stukjes niet plat geworden dan moet je de oven weer een minuut of drie voorverwarmen, de kromme stukjes weer in de oven leggen en kijken of ze plat willen worden.

 

  • Nu maken we van stukjes ijzerdraad van ongeveer 3 cm. vier splitpennen. Buig  hiervoor het ijzerdraad rond een speld en knijp de draadjes net naast de speld bij elkaar. Nu zit er een mooi oogje in.

 

  • Nu zetten we de zwarte piet in elkaar. We steken een splitpen aan de gekleurde kant door een gat in een arm en dan door het lijf. kijk goed of je het juiste lichaamsdeel neemt. Nu buigen we de splitpen aan de achterkant open.

We maken in een stukje stevig garen aan de bovenkant een lusje en plakken dit aan de achterkant van de pop om hem op te hangen.

Maak aan de onderkant op de helft van zijn benen een knoop of een kraaltje. Dit is het trekkoordje.

 

Veel plezier!

Jacqueline

 

 

Home                                                                                                                                                                                                                                                                       Workshops